Programme complet

Inleiding tot de abdominale echografie van de carnivoren - Editie 7

16/06/2024 ,Over de opleiding :

Abdominale echografie is de laatste jaren wijdverbreid geraakt in de diergeneeskunde. Het is zelfs het referentie-onderzoek geworden voor de diagnose van een hele reeks pathologieën bij als huisdier gehouden carnivoren. Of het nu is voordat u investeert in de aanschaf van een echoscanner (welk type apparatuur, welke functies, enz.) of dat het is om op de juiste voet te beginnen, deze opleiding zal u in één dag vele antwoorden op uw vragen geven.

 

De nadruk zal liggen op het praktisch uitvoeren van een degelijke abdominale echografie. Na een korte theoretische inleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe we nu juist gestandaardiseerd te werk moeten gaan om een abdominale echografie uit te voeren en vooral neits te missen. Daarna, in kleine groepen aan het werk te gaan gespreid over 4 volledig uitgeruste echografie stations.

 

Tijdens het praktisch deel worden de instellingen van het echoapparaat overlopen en hoe je het beste beeld uit jouw machine kan halen, vervolgens wordt toegespitst op een verbetring vna de techniek. (minimum baarmoeder, nieren, lever, prostaat, maagdarmstelsel, …). De orientatie en locatie van de organen worden onderzocht.


Volledig programma :