Programme complet

Dag 1

17/10/2020 ,


De bijscholing "Abdominale Echografie Elite" werd speciaal ontworpen voor zij die eerder deelgenomen hebben aan het "Didactisch Parcours in Abdominale Echografie bij hond en kat", of elke andere langdurige opleiding die equivalent is.

Ze is exclusief voorbehouden voor personen die een gebleken klinische ervaring hebben in de abdominale echografie.  

Ze heeft als doel om de verworvenheden op te frissen en te versterken met de hulp van video’s en praktijkoefeningen om nieuwe aanzienlijke vooruitgang te boeken.

Om deze reden wordt de groep beperkt tot maximum 12 personen verdeeld over 4 kwaliteitsvolle echografietoestellen. Op deze manier kan de individuele supervisie en de interactiviteit verhoogd worden.

Een compleet onderzoek van het abdomen en van de meest complexe structuren zal één van de doelen zijn. De interactieve lezingen op video’s zullen toelaten om een breed gamma aan de meest complexe pathologische beelden te identificeren (shunts,…)

Aan het einde van 2 dagen zal deze bijscholing toelaten om de technische handelingen te perfectioneren en om een groter aantal pathologische beelden te herkennen.  • Dag 2

    18/10/2020,